Mieli teki tehdä jotain suolaista.. siispä päädyin tekemään nopeita ja helppoja nyyttejä muffinssipellillä. Sisälle voi laittaa mitä kaapista sattuu löytymään ja näitä on myös kätevä tehdä pienikin määrä jos ei ole montaa syöjää!

Nyytit tein torttutaikinasta, lehtitaikina josta aiemmin olen tehnyt taitaa olla hieman ohuempaa ja siten ehkä parempi vaihtoehto. Näistä tuli hieman isompia ja pulleampia! Näihin tarvitsee siis:

- Lehtitaikinaa

- Kinkkua        

- Paprikaa        

- Purjoa         

                    - Ruohosipuli-tuorejuustoa 

Leikkaa lehtitaikina levy kahtia, painele kevyesti hieman suuremmaksi. Painele neliöt muffinssipellille. Pilko kinkku (itse käytin kaapista löytyvää kinkkuleikettä) ja purjo ohueksi suikaleeksi. Paprika pieneksi kuutioksi. Laita jokaiseen nyyttiin täytettä pohjalle. Yhteen mahtuu aika vähän (ehkä n. 1-2 rkl), muuten nyyttiä ei saa kiinni. Kinkku-paprika-purjo-seoksen päälle laita nokare ruohosipuli-tuorejuustoa (n. parin teelusikallisen verran). 

 

Taita lehtitaikinan kulmat keskelle hieman päällekkäin ja "kiinnitä" ne paiston ajaksi cocktailtikulla (kastelin itse tikut ihan vaan varmuuden vuoksi vedellä etteivät kärähdä..). Koristeeksi päälle laitoin myös pienellä sydänmuotilla paprikasta otetun sydämen! Paista 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.

Täytteeksi voi laittaa melkein tahansa mitä kaapista löytyy, tuorejuustoa oman maun mukaan. Monesti olen laittanut pelkkää tuorejuustoa ja paprikaa sisälle! Esille voi nyytit halutessaan laittaa vaikkapa ihaniin muffissivuokiin!