Paljon olen kuullut puhuttavan ja nähnyt kuvia red velvet cakesta. Ohjeissa on aina buttermilkiä jota ei suomesta ilmeisesti saa mutta nyt bongasin Gourmet lehdestä erilaisen version ilman tuota buttermilkiä. Lehti on ruotsinkielinen ja koska en ruotsia osaa juuri ollenkaan oli ohjeen tulkitseminen hieman hankalaa.  

KAKKU

1 dl maitoa

3,5 rkl punaista elintarvikeväriä (tarkoittanee nestemäistä väriä, itse lorautin purkillisen pastaväriä ja varmaan  vähempikin olisi riittänyt )

3 rkl kaakaojauhetta

5 dl luonnon jogurttia

2 tl vaniljasokeria

6 kananmunaa

7 dl hienoa sokeria

200 g voita

7 dl vehnäjauhoja

1,5 dl perunajauhoja

1 tl suolaa

3 tl leivinjauhetta

2 rkl valkoviinietikkaa

 

KUORRUTUS

225 g huoneenlämpöistä voita

225 g tuorejuustoa (Philadelphia)

9 dl tomusokeria

Tässä ei-niin-tarkka-suomennos teko-ohjeesta..

Lämmitä maito ja sokoita joukkoon kaakao ja elintarvikeväri. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon jogurtti ja vaniljasokeri.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään.

Sekoita sulatettu voi jogurtti-maito-seokseen. Siivilöi joukkoon jauhoja ja sekoita munavaahdon kanssa tasaiseksi. Lisää valkoviinietikka.

Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan ( halkaisija 20cm) ja paista pohjat 175 asteessa noin 30 minuuttia (ohjeen mukaan). Itse taisin paistaa pohjia n. 45 minuuttia.

Halkaise kakkupohjat kahteen osaan. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään kuohkeaksi ja laita sitä kakun väleihin ohuet kerrokset ja levitä loput päälle.

Kakku oli kyllä ihan hyvää mutta todella makeaa. Olisi kiva maistaa myös oikeaa red velvet cakea, koska eipä ainakaan tästä kakusta maultaan niin erikoinen tullut. Hienon näköiset viipaleet ainakin, korkeuttakaan ei tästä kakusta puuttunut. Ehkä joskus saatan kokeilla jollain  toisellakin ohjeella...